Na 30. Međunarodnom plivačkom mitingu „Sv.Vid“, održanom 18.lipnja u Rijeci nastupilo je petero naših plivača/ica: Nika Katić u kategoriji „A“, Lucija Grgurić, Mia Matulić i Erika Pleše u kategoriji „B“ te Mate Grgurić u najmlađoj kategoriji „C“. Prvi dio natjecanja, našim je plivačima, donio utrke na 100m leđno, 100m leptir, 50m prsno, 50m leptir. Na samom smo p20170618_175755očetku krenuli jako dobro: na 50m leptir, Lucija Grgurić osvojila je srebro, dok je Mate Grgurić uzeo zlatnu medalju u svojoj kategoriji. U nastavku prvog dijela, Erika Pleše zauzela je 2.mjesto i srebrenu medalju na 100m leđno u kojoj je ujedno isplivala i kadetsku normu za nastup. Bravo Erika! U istoj su disciplini Mia Matulić i Nika Katić zauzele jako dobro 5.mjesto, svaka u svojoj kategoriji. Na 50m prsno, Mati Grguriću medalja je izmaknula za sekundu te je doplivao do odličnog 4.mjesta. Lucija Grgurić isplivala je svoje najbolje vrijeme na 100m slobodno te je odličnim rezultatom došla do još jedne srebrene medalje.

Drugi dio natjecanja donio još postolja i odličnih rezultata. Na 100m lep20170618_180052tir, Lucija Grgurić osvojila je brončanu medalju, dok je Mate Grgurić osvojio zlato na 50m leđno. U istoj disciplini, na 50m leđno Erika Pleše doplivala je do 3.mjesta i brončane medalje, dok je Nika Katić, odličnim plivanjem, zauzela 6.mjesto. U svojoj posljednjoj utrci, Lucija Grgurić je još jednom pokazala upornost te je zauzela 2.mjesto i tako osvojila svoju četvrtu medalju na ovom Mitingu. Mate Grgurić na 50m slobodno zauzeo je uvjerljivo prvo mjesto s gotovo dvije sekunde prednosti ispred drugoplasiranog. Mate je ovim zavidnim nastupom zaokružio svoje natjecanje i odnio svoje treće zlato. U istoj su disciplini Mia Matulić i Erika Pleše zauzele 8., odnosno 9.mjesto u svojoj kategoriji.

Ako sažmemo 20170618_180207rezultate ovog Mitinga, možemo biti doista zadovoljni. Bilo nas je malo, ali se za nas itekako čulo! Ukupno 5-ero plivača/ica odnjelo je ukupno 9 medalja! Doista ste pokazali snažnu volju i nepobjediv duh! Čestitke svima! Bravo Nika! Bravo Lucija! Bravo Mia! Bravo Erika! Bravo Mate!

Related Images: