Naši plivači i plivačice osvojili su 15 medalja na Državnom prvenstvu za dobne kategorije, što je ujedno i najveći broj medalja za Neveru do sada, na natjecanju ovakve razine.
Na ovogodišnje zimsko Državno prvenstvo koje je održano u Rijeci od 21. do 23. 12. 2018. kvalificirali su se Paola Pulić, Tea Matulić, Mihaela Vještica, Lucija Grgurić i Mia Matulić u ženskoj konkurenciji te Anton Hrvatin, Matko Mrakovčić, Matija Barić, Dominik Roje i Luka Ružić u muškoj konkurenciji te ženske i muške seniorske štafete.
Natjecanje je podijeljeno u 4 kategorije prema godinama plivača i to su ml.juniori, juniori, ml.seniori i seniori (apsolutna kategorija). Kako su kategorije otvorene, mlađi plivači imali su šanse uzeti medalju u većim kategorijama za starije plivače.
Najviše medalja na ovom natjecanju je osvojila Mihaela Vještica koja je nastupala u konkurenciji ml.juniora, a osvojila je 2. mjesto na 50 leđno u ml. Juniorskoj i juniorskoj kategoriji. Mihaela je na utrci 100 m leđno doplivala kao 2. u ml.juniorskoj i 3. u juniorskoj kategoriji; 200m leđno završila je kao 3. u juniorskoj, ml.seniorskoj i seniorskoj kategoriji, a na 50m leptir zauzela je 3. mjesto u ml.juniorskoj kategoriji! Osim Mihaele odlične nastupe je odradila i Paola Pulić, naša seniorka koja je isplivala svoja najbolja vremena. Izvanrednu izvedbu pokazala je i Tea Matulić, naša ml.juniorka koja je na 100m prsno ostvarila najbolji rezultat i izborila B finale te time završila kao 8. ml.juniorka na 100m prsno. Lucija Grgurić i Mia Matulić su naše kadetkinje koje su isplivale norme kojima su ostvarile pravo nastupa na ovom natjecanju te su također pokazale izvanrednu izvebu u konkurenciji sa čak 3 godine starijim plivačicama! Mia je isplivala najbolji rezultat na 100m leđno i zauzela 36. mjesto u toj disciplini dok je Lucija čak doplivala do B finala u disciplini 200m prsno i time ostvarila 7. mjesto u konkurenciji 3 godine starijih mlađih juniorki! Cure su odličan nastup imale i u seniorskim štafetama u kojima su na 4×50 mješovito osvojile 3. mjesto u sastavu Mihaela Vještica, Tea Matulić, Paola Pulić, Lucija Grgurić. U štafeti 4×100 mješovito osvojile su, također, 3. mjesto u sastavu Mihaela Vještica, Tea Matulić, Paola Pulić i Mia Matulić! U Štafeti 4×50 slobodno su zauzele 5. mjesto u sastavu Paola Pulić, Mihaela Vještica, Matea Kitak i Lucija Grgurić te u štafeti 4×100 slobodno 4. mjesto u sastavu Paola Pulić, Lucija Grgurić, Mihaela Vještica i Mia Matulić!
U muškoj konkurenciji moramo istaknuti našega seniora Antona Hrvatina koji je isplivao sve svoje najbolje rezultate. Na 200m leptir Anton je zauzeo 2. mjesto; u utrci 200m mješovito doplivao je do 2. mjesta; utrku 100m leptir završio je kao 4., dok je u utrci na 50m leptir završio na 5. mjestu! Matko Mrakovčić je naš plivač koji je na studiju u Dublinu i došavši doma za blagdane cijeli je doživljaj još više uljepšao isplivavši najbolji rezltat u disciplini 50 m prsno i osvojivši 3. mjesto u ml.seniorskoj kategoriji! Na postolje se popeo i Matija Barić koji je u juniorskoj kategoriji osvojio 3. mjesto u disciplini 100 m prsno! Osim osvajača medalja treba spomenuti i pohvaliti Dominika Roje koji je u sve 3 trke koje je plivao: 50, 100 i 200m slobodno isplivao odlična vremena, a u juniorskoj kategoriji bio je 7. na 50 i 100m. U muškoj je konkurenciji plivao i ml.junior Luka Ružić te je isplivao svoja najbolja vremena i bio veliki doprinos seniorskoj štafeti koja je na 4×200 slobodno osvojila 3. mjesto u sastavu Anton Hrvatin, Dominik Roje, Luka Ružić i Matija Barić! Dečki su u štafeti 4×50 slobodno bili 6. u sastavu Anton Hrvatin, Dominik Roje, Matko Mrakovčić i Luka Ružić. 4×50 mješovito su zauzeli 5. mjesto u sastavu Matija Barić, Matko Mrakovčić, Anton Hrvatin i Dominik Roje.      Čestitamo plivačima i trenerima i želimo svima ugodne blagdane te puno sreće i zdravlja u nastavku ove plivačke sezone, odnosno u novoj 2019. godini!

Related Images: