Od 7. do 09. kolovoza bili smo u Zagrebu na otvorenom 50 metarskom bazenu Mladost gdje se je održalo Državno prvenstvo za sve kategorije, od kadeta do seniora. Ovo državno odradili smo u jednom od najvećih sastava do sada… 9 plivačica i 12 plivača su prezentirali naš klub uz pratnju trenera Mateja Marasa i Andreja Belaića. Natjecanje smo završili sa 16 osvojenih medalja, plivačice su po zbroju bodova zazuzele čak 6 mjesto u ukupnom poretku dok su plivači bili 10. od 31 kluba, koliko ih je nastupilo.
Edda Škorić se je vratila u Rijeku kao seniorska državna prvakinja u disciplini 50m leđno, dok je u disciplini 100 i 200 m leđno postala viceprvakinja države!
Mihaela Vještica je postala juniorska prvakinja na 50 leđno a u istoj disciplini je 2. ml. seniorka i 3. seniorka. 100 leđno je odvojila 3 mjesto u ml.seniorskoj i juniorskoj kategoriji, dok je na 50 slobodno osvojila 3. mjesto u juniorskoj kategoriji. U disciplini 50 leptir je završila kao 3. ml.seniorka i 2. juniorka!
Petra Mance je uspijela dohvatiti broncu u discipplini 100m leđno iako je godinu dana mlađa od ostale konkurencije!
Leon Novinc je osvojio 3. jesto u ml.juniorskoj konkurenciji u disciplini 100 m prsno.
Maro Miknić postao je kadetski viceprvak države u disciplini 100 m leptir!
Medalje su osvojile i cure u apsolutnoj, seniorskoj konkurenciji u štafetama 4×100 mješovito gdje su bile 3. te 4×100 slobodno gdje su postale viceprvakinje države!

Osim osvajača medalja treba pohvaliti i sve ostale natjecatelje jer su u gotovo svim utrkama plivali najbolja vremena, pa su tako neki završili nekoliko puta i na 4. mjestu. Čestitke Ani Petrović, Lorenzi Kobaić, Luciji Grgurić, Gei Ivančić, Lani Sanković, Leoni Marić, Damian Gardašanić, Fabian gardašanić, Nikša Stanojević, Ivan Peko-Lončar, Mate Grgurić, Noan Baćić, Luka Ružić, Dominik Roje, Vito Sušanj i Matija Barić!
Svi su iznimno potrudili u svojim i štafetnim utrkama, unatoč vručini i epidemiološkim mjerama, osim dobbro isplivanih utrka i skupljenih novih iskustva natjecanje smo odradili kao odlična i složna ekipa te smo se odlično i zabavili!

Veselimo se novoj sezoni, novim natjecanjima i druženjima !

Related Images: