Dana 26.studenoga, 2016. odradili smo naš prvi ovosezonski pokazni trening na kojemu su naši najmlađi plivači pokazali svojim roditeljima, bakama, djedovima i svima koji su ih željeli doći gledati, što su do sada naučili na plivačkim treninzima. Trening smo proveli u dvije grupe koje su, radi lakšeg razumijevanja nazvani „B grupa“ i „C grupa“. Prva je grupa činila plivače koji treniraju pondjeljkom, srijedom i petkom (B grupa) i startala je u 16h, dok je druga grupa činila plivačekoji treniraju utorkom, četvrtkom i subotom i ona je startala u 17h (C grupa). Pokazni se trening sastojao od uvodnog razgibavanja i zagrijavanja, nakon čega je uslijedilo plivanje vježbi i tehnika koje su naši najmlađi savladali do sada. Slično kao i na uobičajenom treningu, plivači su podijeljeni u nekoliko skupina (manjih grupica). Skupine unutar B grupe označene su brojevima od 1 do 4.

Dvije grupe najmlađih plivača (B3 i B4) plivali su u rubnoj pruzi od 10m do 15m. Grupa B4 u programu je imala predviđeno plivanje noge kraul s daskicom, vježbe odgurivanja od zida i plutanja na trbuhu i leđima te noge leđno i vježbe na leđima. Na kraju su demonstrirali skokove na noge. Ovim savladanim vještinama, plivači su postali „brončani morski lavovi“. Grupa B3 plivala je noge kraul bez daske uz okretanje i nastavak plivanja vježbe koje prethode tehnici „kraul“ s daskicom, vježbe zaveslaja i sinkroniziranog disanja na stranu, noge leđno i vježbe leđno. Na kraju su demonstrirali skokove na glavu. Ovim savladanim vještinama, plivači su postali „zlatni morski lavovi“.  Grupa B2 plivala je u pruzi do grupa B3 i B4 po 25m i 50m (noge kraul i noge leđno). U programu su imali predviđene vježbe zaveslaja i pravilnog disanja na stranu, vježbe kraula i cijele tehnike „kraul“ uz disanje 1-3, noge leđno i vježbe leđno te cijela tehnika leđno i noge prsno. Na kraju su demonstrirali skokove na glavu. Ovim savladanim vještinama, plivači su postali „brončani dupini“. Grupe B1 plivala je po 25m, 50m i 100m. U programu su imali predviđene vježbe zaveslaja i pravilnog disanja na stranu, vježbe kraula i cijele tehnike „kraul“, noge leđno i vježbe leđno te cijela tehnika leđno, noge prsno te tehnika prsno. Ovim savladanim vještinama, plivači su postaju „zlatni dupini“.

Slično je tako bilo i u C grupi. Grupa C5 plivala je noge kraul s daskicom, vježbe odgurivanja od zida i plutanja na trbuhu i leđima, te noge leđno i vježbe na leđima. Na kraju su demonstrirali skokove na noge. Ovim savladanim vještinama, plivači su postali „brončani morski lavovi“. Grupa C4 imala je predviđeno plivanje noge kraul s daskicom i bez daskice, disanja na stranu, vježbe zaveslaja, noge leđno te vježbe zaveslaja leđno i sinkronizirani rad ruku na leđima. Na kraju su demonstrirali skokove na glavu. Ovim savladanim vještinama, plivači su postali „srebreni morski lavovi“. Grupa C3 i Grupa C2 plivali su u pruzi do grupa C4 i C5 i u programu su imali predviđeno plivanje u duljini od 25m. Plivači vježbaju noge kraul bez daske uz okretanje i nastavak plivanja vježbe koje prethode tehnici „kraul“ s daskicom, vježbe zaveslaja i sinkroniziranog disanja na stranu, noge leđno i vježbe leđno. Na kraju su i oni demonstrirali skokove na glavu. Ovim savladanim vještinama, plivači su postali „zlatni morski lavovi“. Grupa C1 plivala je po 25m i 50m s vježbama zaveslaja i pravilnog disanja na stranu, vježbe kraula i cijele tehnike „kraul“, noge leđno i vježbe leđno te cijela tehnika leđno, noge prsno i tehnika prsno. Na kraju su demonstrirali skokove na glavu sa startnog bloka. Ovim savladanim vještinama, plivači su postali „srebreni dupini“.

Možda najvažniji dio pokaznog treninga, za naše plivače, bio je trenutak podjele diploma, kao potvrda njihova vrijedna truda. Zbog toga, čestitamo svim plivačima na trudu i želji da budu što bolji te se zahvaljujemo njihovim roditeljima koji ih podržavaju u tom nastojanju. Svi ste bili jako dobri i zaslužili ste dobivene diplome!

 

 

 

Related Images: