Od 20. do 23. prosinca održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju u organizaciji našeg kluba!
Na Prvenstvu je nastupilo ukupno 405 natjecatelja od kojih su njih 25 članovi Nevere. Osim što se možemo pohvaliti odličnom organizacijom, naši su plivači i plivačice osvojili 55 odličja. U apsolutnoj kategoriji, Tina Čudina (50m slobodno) i Mihaela Vještica (50m leđno) okitile su se zlatnim medaljama i tako postale prvakinje Hrvatske, a do brojnih juniorskih naslova prvaka i ml. juniorskog rekorda u disciplini 100m leptir, došao je naš Maro Miknić! Uz spomenute plivače/ice moramo pohvaliti i uspjeh Petre Mance, Ree Kozeljac, Lucije Grgurić te štafete u kojima su, osim navedenih, sudjelovali i Nikša Stanojević, Lorenza Kobaić, Ivan Peko-Lončar, Nikola Zdrilić.
Osim osvojenih odličja na ovom prvenstvu normu za ulazak u juniorsku reprezentaciju isplivali su i Ivan Peko-Lončar (50m slobodno ) te Nikola Zdrilić (100m prsno)! Oni će se u siječnju pridružiti pripremama reprezentacije na kojima su Maro Miknić, Petra Mance i trener Andrej Belaić već potvrdili svoje sudjelovanje.
U ukupnom poretku klubova naše plivačice su zauzele odlično 4. mjesto,  dok su plivači također bili odlični s ukupnim 5. mjestom od 30 klubova koji su natupili iz cijele Hrvatske.

Rezultate prvenstva možete pogledati na sljedećoj poveznici:
https://www.hrvatski-plivacki-savez.hr/vijesti/prvenstvo-hrvatske-2022-25m

Čestitamo plivačima i trenerima na uspjesima te svima želimo ugodne blagdane, Odmorite se i pripremite za 2. dio sezone koji započinje već u siječnju 2023.!

Related Images: