Proteklog vikenda, uputili smo se u Zagreb na natjecanje Dubrava Zagreb open, HEP miting u sastavu 6 plivačica Tina Čudina, Natalia Gošić, Lucija Grgurić, Gea Ivančić, Petra Mance, Mihaela Vještica i 9 plivača Noan Baćić, Borna Barac, Dario Ferković, Mate Grgurić, Nicolas Hanušić, Josip Krga, Andrija Lerga, Maro Miknić, Ivan Peko-Lončar i Leon Vuić.

Mlađim juniorima i juniorima Nevere ovo natjecanje je poslužilo kao provjera trenutne forme i jedna od stanica za isplivavanje normi državnih i europskih prvenstava.

Tako je, Maro Miknić već u jutarnjim kvalifikacijama isplivao A normu za Europsko juniorsko prvenstvo (EJP) na 50m leptir s rezultatom 25,04, te u popodnevnom finalu dodatno popravio rezultat na 24,78.
Njegov klupski kolega Ivan Peko-Lončar ostao je na korak do A norme za EJP, nedostajalo je samo devet stotinki do A norme u utrci 50m slobodno ali ima priliku već idući vikend napasti još jednom normu za EJP.

Uz naše plivače koji su pokušali izboriti normu za EJP, velike čestitke i ostalim plivačicama i plivačima koji su potvrdili norme za državno prvenstvo i/ili popravili svoje osobne rezultate.

Na samom kraju natjecanja održala se uzbudljiva KNOCKOUT “Australiana” u kojoj nastupa 8 najbržih u utrci 50m slobodno. Plivačica Tina Čudina i plivač Maro Miknić imali su čast nastupiti u knockout “Australiani”, čestitamo!!

Kako nam je bilo u Zagrebu, možete pogledati u galeriji slika a rezultate možete potražiti na stranicama Hrvatskog plivačkog saveza

#neverapower #neveraskvarnera #pknevera

Related Images: